Скільки коштів витратила РФ на обстріл Одеси в липні: дані Forbes

Скільки коштів витратила РФ на обстріл Одеси в липні: дані Forbes.

Скільки коштів витратила РФ на обстріл Одеси в липні: дані Forbes. Фото: Vgorode

Події
30 липня 2023 17:03

За період з 18 по 24 липня Росія випустила у бік Одеської області не менше 75 ракет та близько ста БПЛА. Загалом на обстріл Одеського регіону окупанти витратили близько 280 мільйонів доларів. Такі дані опублікувало Forbes.

Внаслідок ракетних ударів було знищено понад 460 тисяч тонн зерна та кілька зернових терміналів. Десятки людей дістали поранення.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Найбільш затратною для ворога була атака 19 липня. Тоді окупанти випустили по Одесі та Чорноморську 16 крилатих ракет типу "Калібр", вісім ракет Х-22, шість ракет "Онікс", одну ракету Х-59 і 32 БПЛА Shahed-136. Вартість озброєння, застосованого під час цього обстрілу, перевищила 131 мільйон доларів.

Вартість озброєння РФ, випущеного по Одеській області в липні.Вартість озброєння РФ, випущеного по Одеській області в липні. Фото: forbes.ua

Обстріл Одеси та Білгород-Дністровського району 20 липня сімома ракетами "Онікс", чотирма ракетами Х-22, трьома "Калібрами", п'ятьма крилатими ракетами "Іскандер-К" та 19 БПЛА Shahed-136 коштував противнику 65 мільйонів доларів.

На удар по історичному центру Одеси та Спасо-Преображенському собору 23 липня росіяни витратили майже 45 з половиною мільйонів доларів, а ось атака 18 липня виявилася найменш витратною, оскільки обійшлася менш як 41 мільйон доларів.

Скільки коштували БПЛА Shahed-136, якими РФ атакувала порт Рені вночі 24 липня, поки що невідомо.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах