Додаток "єППО", який розробили одесити, попереджатиме про наближення ракет

Додаток "єППО", який розробили одесити, попереджатиме про наближення ракет.

Додаток "єППО", який розробили одесити, попереджатиме про наближення ракет. Фото: t.me/Bratchuk_Sergey

Події
01 серпня 2023 11:30

Мобільний додаток "єППО" від одеських розробників попереджатиме про наближення крилатих ракет. Тепер воно не просто збирає дані про прольоти крилатих ракет та ударних дронів, а й розраховує траєкторію. Про це повідомив один із розробників Геннадій Сульдін.

За його словами, повідомлення про загрозу надходитимуть за 10 хвилин до ймовірної атаки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Штучний інтелект "єППО" аналізує всі повідомлення людей з маловисотних повітряних цілей та будує на карті для крилатих ракет або шахедів найбільш ймовірний вектор руху та достовірні координати через 10 хвилин. Користувачі програми "єППО" також зможуть отримувати персональні попередження про повітряну загрозу саме для них, коли їхні координати будуть близькими до обчисленої траси прольоту російського металобрухту за п'ять-десять хвилин. За цей час, як мінімум, можна відійти від вікон та зайти у ванну кімнату.

Зазначимо, що під час масованого обстрілу Одеси 26 липня мобільний додаток "єППО" допоміг військам протиповітряної оборони збити 36 ракет "Калібр" та X-101, запущених Росією. 530 українців скористалися програмою. Побачивши або почувши російську ракету, що низько летить, вони натиснули відповідну кнопку в "єППО" і тим самим повідомили про загрозу.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах