На вихідних три іноземні судна зайшли до Одеської області: що це було

На вихідних три іноземні судна зайшли на Одещину: що це було.

На вихідних три іноземні судна зайшли на Одещину: що це було. Фото: censor.net

Події
02 серпня 2023 08:22

Три цивільні вантажні судна, незважаючи на кінець "зернової угоди", в неділю обійшли російську блокаду в Чорному морі і стали на якір в одному з портів у дельті Дунаю на Одещині. Про те, як це сталося, розповів на брифінгу Media Center Ukraine – Odesa капітан першого рангу запасу ВМС України, стратегічний експерт компанії "Соната" Андрій Риженко.

Я думаю, вони використовують фактор такої раптовості і застосування нового маршруту. Я думаю, що цей маршрут був максимально наближений або навіть у межах територіальних вод різних країн західного Чорномор'я: Туреччини, Болгарії та Румунії. якраз і забезпечувало безпеку цього проходу", – зазначив він.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

При цьому він наголосив, що небезпека з боку флоту РФ залишилася і її не можна ігнорувати. А обхід блокади РФ іноземними судами може привезти до провокацій з боку РФ.

"Це може призвести до того, що армія Росії шукатиме, як також здійснити якусь провокацію на шляху руху цих суден. Якщо ми говоримо про ось той маршрут, який зараз використовується, я думаю, це можуть бути морські міни, що дрейфують, які якимось "Таким чином там встановлені, і використання морських дронів. Тобто Росія може провести таку операцію, і скажуть, що це стосується української сторони", – вважає Риженко.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах