В Одесі виділили майже два мільйони гривень на відновлення постраждалого від обстрілу житла

В Одесі виділили майже два мільйони гривень на відновлення постраждалих від обстрілу житла.

В Одесі виділили майже два мільйони гривень на відновлення постраждалих від обстрілу житла. Фото: facebook.com/oda.odesa

Події
03 серпня 2023 20:32

3 серпня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Одеської міської ради, на якому ухвалили рішення про надання додаткових коштів для компенсації містянам за пошкоджені об'єкти нерухомого майна. Про це повідомили у пресслужбі Одеської міської ради.

Таку процедуру передбачено чинним законодавством для отримання українцями компенсації за державною програмою "ЄВідновлення" через додаток "Дія".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Для отримання державної компенсації подані заявки розглядаються комісіями, створеними органами місцевого самоврядування. Таку комісію ми створили ще у травні. Наразі опрацьовано 46 заявок, які за чинним законодавством мають бути затверджені рішенням Виконкому. Загальна сума компенсації – 1,8 мільйона гривень. Це кошти, які одесити зможуть витратити на придбання будівельних матеріалів та послуги з будівництва”, – наголосив перший заступник Одеського міського голови Сергій Тетюхін, який очолює цю комісію.

Також Сергій Тетюхін розповів, що наразі у роботі перебувають ще 40 заявок. Найближчим часом їх винесуть на розгляд комісії, а згодом – на розгляд Виконкому.

Відео: YouTube-канал Думська, 1

Крім того, у рамках дії Міської цільової програми надання соціальних послуг та інших видів допомоги вразливим верствам населення одесити отримують цільову матеріальну допомогу на відновлення вікон та дверей, пошкоджених внаслідок ворожих ракетних атак. З міського бюджету одеситам уже виплачено понад 13,2 мільйонів гривень. Одеситам, житло яких постраждало внаслідок збройної агресії Росії, необхідно звертатись до відповідної районної адміністрації міста, де буде надано перелік усіх необхідних для заповнення документів на отримання компенсації з бюджету.

Нагадаємо, з бюджету Одеської міської територіальної громади виплатили 13,2 мільйона гривень матеріальної допомоги на компенсацію витрат на ремонт житла 443 громадянам, житло яких постраждало внаслідок першої хвилі ракетних ударів, здійснених у червні поточного року.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах