Одесит брав гроші за пересилання речей і не відправляв: так він обдурив 25 людей

Одесит брав гроші за пересилання речей і не відправляв: так він обдурив 25 людей.

Одесит брав гроші за пересилання речей і не відправляв: так він обдурив 25 людей. Фото: od.npu.gov.ua

Події
04 серпня 2023 12:03

В Одесі поліцейські викрили 27-річного одесита у шахрайстві, який пропонував людям безкоштовно забрати у нього непотрібні йому речі, яких справді не мав, просив гроші за доставку та зникав. Таким чином чоловік обдурив 25 мешканців різних областей України. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Поліцейські встановили, що чоловік під вигаданими іменами розміщував оголошення в загальнодоступних групах у месенджерах та соціальних мережах про дарування неіснуючих дитячих меблів, одягу, візків, пральних машин, холодильників, двоспальних та двоповерхових ліжок. Зацікавлені у речах люди зверталися до "благодійника".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У листуванні той запевняв, що має і готовий переслати поштою речі, які їм потрібні, тільки для оплати доставки необхідно переказати на банківську картку гроші. 25 осіб перевели гроші на вказаний ним рахунок. Правопорушник загалом отримав від людей понад двадцять тисяч гривень і перестав виходити з ними на зв'язок. Не дочекавшись обіцяних речей та зрозумівши, що стали жертвами шахрая, потерпілі звернулися до поліції.

Поліцейські встановили особу та місцезнаходження правопорушника. Фігуранту повідомили про підозру частинами першою та другою статті 190 Кримінального кодексу України. За заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайством, вчинене повторно, чоловікові загрожує штраф від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 000 до 68 000 гривень) або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Слідство продовжується.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах