Після тривожної ночі: яка ситуація в Одесі вранці 6 серпня

Після тривожної ночі: яка ситуація в Одесі вранці 6 серпня.

Після тривожної ночі: яка ситуація в Одесі вранці 6 серпня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
06 серпня 2023 09:50

Ніч із 5 на 6 серпня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнали повітряної тривоги. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

У пресслужбі Повітряних Сил ЗС України повідомили, що з вечора 5 серпня до ранку 6 серпня 2023 року російські окупанти завдали масованого ракетного удару по території України ракетами повітряного та морського базування, а також іранськими ударними дронами Shahed-136/131.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У першій хвилі атаки ввечері 5 серпня ворог застосував 14 крилатих ракет морського базування "Калібр" та три аеробалістичні ракети Х-47 "Кинджал". 12 із 14 "Калібрів" були знищені протиповітряною обороною. Інформацію про "Кинджали" військові оприлюднювати не стали.

У ніч проти 6 серпня ворог продовжив атакувати ударними БПЛА Shahed-136/131 з південно-східного напрямку, крилатими ракетами "Калібр" – з акваторії Чорного моря та крилатими ракетами Х-101/Х-555 з літаків стратегічної авіації Ту-95МС з району Каспію.

Сили та засоби Повітряних Сил у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищили всі 27 ударних БпЛА Shahed-136/131, п'ять із шести ракет "Калібр" (друга хвиля) та 13 з 20 крилатих ракет повітряного базування 101/Х555.

За кілька хвиль атак з вечора 5-го до ранку 6-го серпня 2023 року противник застосував 70 засобів повітряного нападу. Протиповітряна оборона знищила 17 крилатих ракет "Калібр", 13 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 27 ударних БПЛА Shahed-136/131.

У пресслужбі Оперативного командування "Південь" уточнили, що прильотів у південних областях не було. Силам протиповітряної оборони вдалося знищити дві крилаті ракети типу "Калібр" над Миколаївською областю та вісім ударних безпілотників типу Shahed-136: по одному над Кіровоградською та Херсонською областями, два над Миколаївською областю та чотири над Вінницькою областю.

Сьогодні в Україні святкують День Повітряних Сил Збройних Сил України. Речник Одеської ОВА Сергій Братчук привітав усіх причетних до цього свята та побажав, щоб кількість зльотів дорівнювала кількості посадок.

Відео: t.me/Bratchuk_Sergey

Станом на вечір 4 серпня до малого ракетного корабля у Чорному морі приєднався фрегат, споряджений 16 "Калібрами".

Імовірність нанесення ракетно-дронових ударів зберігається високому рівні.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах