На Одещині у трьох мешканців знайшли ботулізм

На Одещині у трьох мешканців знайшли ботулізм.

На Одещині у трьох мешканців знайшли ботулізм. Фото: facebook.com/consumer.odessa

Події
07 серпня 2023 10:03

На Одещині через вживання риби та домашньої тушонки у трьох мешканців знайшли ботулізм. Про це повідомили у Головному управлінні Держспоживслужби Одеської області.

Так, у 2023 році ботулізм виявили у мешканців Одеси та Подільського та Одеського районів області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Усі пацієнти отримали протиботулінічну сироватку у лікарні. Двоє мешканців області заразилися через рибу, один через домашню м'ясну тушонку.

У 2022 році протягом семи місяців виявили 49 випадків ботулізму, від якого захворіло 54 особи, двоє з них померли.

Ботулізм – це дуже небезпечне та у багатьох випадках смертельне захворювання, особливості перебігу якого призводять до ураження нервової системи, спинного та довгастого мозку та в результаті комплексу процесів – розвитку гострої та прогресуючої дихальної недостатності. За відсутності належного лікування ботулізму в частих випадках настає смерть.

Ботулізм частіше виникає при вживанні продуктів домашнього консервування, а саме м'ясних, рибних, грибних і овочевих консервів, а також солоної, в'яленої та копченої риби, заражених збудником ботулізму – 𝗖𝗹𝗼𝘀𝘁𝗿 𝗼𝘁𝘂𝗹𝗶𝗻𝘂𝗺.

Потенційно небезпечні всі консервовані продукти, погано вимиті, неправильно чи недостатньо термічно оброблені, транспортувалися чи зберігалися неналежним чином. Навіть консерви, в яких все гаразд із терміном придатності, виглядом та смаком, можуть бути заражені: ботулізм не можна визначити за кольором чи смаком.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах