ЮНЕСКО в Одесі підтвердило обстріл десяти історичних будівель

ЮНЕСКО в Одесі підтвердило обстріл десяти історичних будівель.

ЮНЕСКО в Одесі підтвердило обстріл десяти історичних будівель. Фото: Олександри Дедюліної

Події
08 серпня 2023 08:27

Місія ЮНЕСКО оприлюднила попередні висновки щодо збитків всесвітньої спадщини в Одесі через атаки Росії. Про це на 7 серпня брифінгу в Ukraine Crisis Media Center за попередніми висновками місії щодо оцінки пошкоджень в Одесі повідомила голова Бюро ЮНЕСКО в Україні Кьяра Децці Бардескі.

Місія ЮНЕСКО, яка працювала в Одесі з 29 липня по 1 серпня, що документує наслідки російських атак по місту, підготує звіт про пошкодження культурної спадщини Одеси. Його представлять у грудні 2023 року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Завданням місії було провести комплексну технічну оцінку збитків, заподіяних культурним та релігійним об'єктам, які є частиною всесвітньої спадщини. Експерти проводили документування об'єктів, оцінку їхньої цілісності, візуальну інспекцію стабільності та визначення заходів щодо захисту від подальших пошкоджень.

Зазначимо, що місія ЮНЕСКО отримала список із 52 пошкоджених об'єктів культурної спадщини, але підтвердила лише десять будівель, які отримали понад 60% пошкоджень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах