Зраднику-моряку, який командував обстрілами Одеси, ухвалили вирок

Зраднику-моряку, який командував обстрілами Одеси, ухвалили вирок.

Зраднику-моряку, який командував обстрілами Одеси, ухвалили вирок. Фото: dbr.gov.ua

Події
08 серпня 2023 09:07

В Одесі оголосили у розшук і винесли вирок зраднику-моряку Григорію Брєєву, який командував обстрілами Одеси. Про це повідомили у пресслужбі миколаївського теруправління ДБР.

Так, Київський райсуд визнав винним колишнього капітана II рангу військової частини з Криму, який нині командує російським фрегатом "Адмірал Макаров". Його визнали винним у держзраді і заочно засудили до 15 років ув'язнення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Григорій Бреєв народився у Вінницькій області, закінчив військово-морську академію у Севастополі та командував корветами "Луцьк" та "Тернопіль". У момент російської окупації Криму був заступником командира Севастопольської військово-морської бази, присягнув і перейшов на бік окупантів. 2016 року його призначили командиром фрегата. Він брав участь у російському вторгненні до Сирії.

Під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну "Адмірал Макаров" під його командуванням запускав крилаті ракети по Одесі та Миколаєву.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах