Подробиці смерті після мобілізації 29-річного мешканця Одеської області: за справу взявся омбудсмен

Деталі смерті після мобілізації 29-річного мешканця Одеської області.

Деталі смерті після мобілізації 29-річного мешканця Одеської області. Фото: facebook.com/pavlo.polamarchuk

Події
08 серпня 2023 14:21

29-річний Борис Глушак із села Ширяєве, який загинув у військовій частині на Одещині, потрапив туди вже з набряком мозку. Але інвалідності офіційно він не мав. Про це повідомляє "ТСН ".

Так, керівник Ширяївської центральної районної лікарні Валерій Бень повідомив, що має у своєму розпорядженні звіт керівництва ВЛК щодо мобілізованого.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"У мене є пояснювальна від голови нашої ВЛК. На обліку у лікаря-психіатра, нарколога та невролога Борис Глущак не перебував. За медичною допомогою з приводу шизофренії, епілепсії, психічних розладів не звертався. За останні п'ять років по медичну допомогу він не звертався. І скарг не було в той час, коли проходив комісію", – повідомив Валерій Бень.

До цього керівник лікарні додав, що згідно з лікарським свідоцтвом про смерть, яке було видано на Миколаївщині, де він помер, причиною смерті вказано набряк головного мозку. Дані щодо інвалідності чи інвалідності з дитинства – відсутні. Звідки інформація про інвалідність – невідомо. У лікарні нібито ці дані відсутні.

Резюмуючи, Валерій Бень повідомив, що за його інформацією, вранці мобілізований знепритомнів, а ввечері помер.

За справу взявся омбудсмен

Омбудсмен Дмитро Лубинець прокоментував смерть мобілізованого та повідомив, що взяв справу під особистий контроль. Він надіслав листи до державних структур для отримання необхідної інформації.

За його словами, досудове слідство має встановити законність призову на військову службу з урахуванням стану здоров'я потерпілого та своєчасність надання чоловікові кваліфікованої медичної допомоги після нападу епілепсії.

"У разі виявлення порушень відповідно до законодавства – винні мають бути покарані. Адже безкарність призводить до нових правопорушень", – наголосив омбудсман.

Зазначимо, що за твердженнями активістів, його мобілізували, незважаючи на інвалідність, тому він помер від переживань після вручення повістки та нападу епілепсії. Понад те, його обстеження тривало дуже швидко. Проте сім'я заяв, які загинули, у поліцію не писала.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах