Замор риби на Одещині: екологи з'ясували причину

Замор риби на Одещині: екологи з'ясували причину.

Замор риби на Одещині: екологи з'ясували причину. Фото: facebook.com/odrp.darg

Події
09 серпня 2023 09:19

На каналі "Желявський", що сполучає озеро Катлабух із Дунаєм в Ізмаїльському районі Одеської області, з'ясували причину замору риби. Вона виявилася природною. Про це повідомляє пресслужба Одеського рибпатруля.

Так, замор помітили 4 серпня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Спільно із представниками Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу та Держпродспоживслужби провели обстеження каналу. Виявили значні скупчення мертвого карася, поодинокі екземпляри судака, уклейки, щуки, плитки.

Фахівці Держпродспоживслужби відібрали особини риб для виявлення причин загибелі. Представники екології взяли воду для лабораторного аналізу. За результатами встановили перевищення зважених речовин у півтора рази. Вміст кисню менший за норму в 6,7 раза. Також встановили наявність сірководню – 116мг/дм3.

Таким чином, можна зробити висновок, що виявлений факт задухи риби пов'язаний з підвищенням температури води, коли прискорюються процеси розпаду органічних та хімічних речовин у водному середовищі. Ці процеси можуть спричинити підвищення хімічних сполук, що призводить до зниження вмісту розчиненого кисню у воді та сприяє виникненню ядухи риби.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах