Чому недоречно відкривати пляжі в Одесі: коментар ОК "Південь"

Чому недоречно відкривати пляжі в Одесі: коментар ОК "Південь".

Чому недоречно відкривати пляжі в Одесі: коментар ОК "Південь". Фото: АрміяInform

Події
09 серпня 2023 22:30

Найближчим часом в Одесі планують відкрити пляжі, проте військове керівництво вважає, що повне відкриття пляжних територій є недоречним. Про це у коментарі Суспільному повідомила начальниця пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Глава пресцентру зауважила, що позиція військового керівництва незмінна: узбережжя Чорного моря – це лінія охорони та оборони, а також лінія надзвичайної небезпеки. Російські кораблі знаходяться досить далеко від берегів, які сьогодні контролює Україна, проте абсолютно виключати ймовірність висадки ворожого десанту ніхто не може.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Водночас оздоровлюватись на пляжах можна, якщо буде вжито додаткових заходів безпеки та підготовлено ділянки для безпечного відпочинку.

Також Гуменюк зазначила, що питання з мінною небезпекою у Чорному морі не вирішене, а після припинення дії "Зернової угоди" росіяни оголосили про додаткове замінування водойми. Перевірити цю інформацію неможливо, проте з початку цього року до берегів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей винесло вже понад 30 мін, а захисні сітки недостатньо надійний засіб від вибухівок.

"Я особисто не знаю таких сіток, які можуть бути гарантом того, що міна не здетонує. Тим більше, що морські і якірні міни мають досить чутливий елемент і їх підрив у воді може спричиняти гідроудар у самій товщі води до 1 кілометра, а розліт уламків до 200 метрів, тому від них треба буде триматись досить далеко", – сказала представниця ОК "Південь".

Крім того, варто враховувати, що наслідки від підриву Каховської ГЕС також не повністю вичерпані: сміття може залягати на глибині або дрейфувати в морі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах