На Одещині за хабар затримали виконувача обов'язків голови селищної територіальної громади

На Одещині за хабар затримали виконувача обов'язків голови селищної територіальної громади.

На Одещині за хабар затримали виконувача обов'язків голови селищної територіальної громади. Фото: npu.gov.ua

Події
12 серпня 2023 20:16

На Одещині затримали виконувача обов'язків голови селищної територіальної громади. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції України.

Чиновнику повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Корупційну діяльність фігуранта викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області та слідчі слідчого управління обласної поліції. Як встановили поліцейські, за безперешкодне оформлення права власності на земельну ділянку урядовець вимагав від громадянина 20 тисяч доларів США неправомірної вигоди. У прокуратурі уточнили, що за цю суму виконувач обов'язків голови селищної територіальної громади обіцяв вплинути на рішення сесії щодо оформлення права власності на земельну ділянку площею два гектари у Подільському районі.

Правоохоронці задокументували факт отримання посадовцем частини коштів в якості завдатку – десяти тисяч доларів США. На підставі одержаних доказів фігуранту повідомили про підозру за частиною третьою статті 369-2 ("Зловживання впливом") Кримінального кодексу України.

Підозрюваного затримали для обрання запобіжного заходу. За скоєне йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із конфіскацією майна.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах