На Одещині водій двічі наїхав на собаку та поїхав

На Одещині водій двічі наїхав на собаку та поїхав.

На Одещині водій двічі наїхав на собаку та поїхав. Фото: UAnimals/Facebook

Події
12 серпня 2023 16:55

На Одещині водій двічі переїхав бездомного собаку. Про це повідомили у пресслужбі зоозахисної організації UAnimals.

Інцидент трапився 9 серпня у селі Сухий лиман. Чоловік наїхав на собаку, а після того, як тварина почала скиглити, здав і повторив наїзд.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Очевидці намагалися зупинити водія, проте той втік із місця події. Свідком жорстокого поводження з твариною стала тринадцятирічна дівчинка.

Постраждалій собаці 15 років. Вона має тавро, доброзичлива, вакцинована та стерелізована. Усе життя прожила на одній вулиці, проте є куратор, який постійно дбав про неї.

Мешканці будинку відвезли тварину до ветеринарної клініки, де їй діагностували перелом хребта та параліч задніх лап. Зараз скалічена собака знаходиться на знеболювальному. За попередніми прогнозами, вона вже не ходитиме.

У пресслужбі Нацполіції в Одеській області повідомили, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань вже внесли відомості за частиною першою статті 299 Кримінального кодексу України ("Жорстоке поводження з тваринами"). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від одного до трьох років або позбавлення волі на строк від двох до трьох років з конфіскацією тварини.

У рамках кримінального провадження правоохоронці встановлюватимуть всі обставини події, а також особу, причетну до скоєння цього кримінального правопорушення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах