В Одесі через мобілізацію може закритися Український театр

В Одесі через мобілізацію може закритися Український театр.

В Одесі через мобілізацію може закритися Український театр. Фото: suspilne.media

Події
16 серпня 2023 14:16

В Одесі може закритися Український театр, бо серед творчого складу театру лишилося лише дев'ять чоловіків. Про це повідомляє " Суспільне ".

Так, Український театр не може отримати бронювання для військовозобов'язаних акторів, незважаючи на численні звернення до обласного територіального центру комплектування (ТЦК).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Актор та виконувач обов'язків головного режисера Олександр Самусенко розповів, що третина творчого складу театру поки що захищає Україну.

"Планували спектакль "1900". Наш завлит Світлана зробила переклад, чудовий, неймовірний цієї вистави і ось актор театру, Заслужений актор України Павло Чирва, пішов роздрукувати текст для того, щоб піти до мене на репетицію, і був затриманий співробітниками ТЦК. Його змусили. вимкнути мобільний телефон, він зараз перебуває в армії. Театр отримав листа, в якому головний військкомат Приморського району дав відповідь, що ТЦК не перевищує своїх повноважень", – розповів він.

Завідувачка літературно-драматичної частини театру Світлана Бондар зазначила, що Павло Чирва почав працювати в Українському театрі у 2022 році та був залучений у дев'яти спектаклях із десяти, які зараз показують у театрі.

"Павло працює у нашому театрі рік, тобто він прийшов на місце тих хлопців, які пішли в армію ще в березні, у лютому. І він дуже багато вводився за цей рік. Він провів колосальну роботу. Тобто ввестись на дев'ять ролей, ну запитайте будь-якого актора, це робота трьох-чотирьох років, а він був змушений це зробити протягом року. Якщо тенденція буде зберігатися, тобто якщо справді армія не зможе обійтися без акторів Українського театру, то просто театр буде змушений перестати існувати", – наголосила вона.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах