В Одесі та Одеській області заборонили ловити кефаль

В Одесі та Одеській області заборонили ловити кефаль.

В Одесі та Одеській області заборонили ловити кефаль. Фото: odessa-life.od.ua

Події
17 серпня 2023 13:16

З неділі, 20 серпня поточного року, на Одещині розпочинається заборона на промисловий та аматорський вилов чорноморських кефалів у період їх масового нересту. Про це повідомляє пресслужба Одеського рибоохоронного патруля.

Відновити лов можна буде вже 10 вересня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Основна мета заборони – створити оптимальні умови для відтворення чорноморських кефалів – гостроноса, лобану та сингілю. Ці види риб віддають перевагу теплій воді і вважаються одними з найкрасивіших і найшвидших у Чорному морі.

Крім того, у відомстві зазначили, що за вилов кефалів під час заборони передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування завданих рибному господарству збитків. Так, компенсація за одну особу незаконно виловленого лобану становить 1887 гривень, сингілю – 1683 гривень, гостроноса – 1649 гривень.

Нагадаємо, що з 15 серпня до 30 вересня майже у всіх внутрішніх водоймах Одеської області заборонено ловити річкових раків.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах