На Одещині може продаватися вино з пестицидом

На Одещині може продаватися вино з пестицидом.

На Одещині може продаватися вино з пестицидом. Фото: unsplash.com

Події
18 серпня 2023 08:49

На Одещині зафіксували вино із вмістом пестициду, здатного викликати блювання та діарею. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби на Одещині.

Так, до служби надійшло повідомлення європейської системи швидкого реагування щодо харчових продуктів та кормів RASFF про виявлення каптана у виноградному вині "Кагор".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дата розливу вина: 13 липня 2023 року його експортували до Польщі болградське ПрАТ "Харчовик". Крім того, вино могло потрапити на прилавки магазинів Одеської області, у зв'язку з чим операторів ринку просять при виявленні цього продукту повідомляти Головне управління Держпродспоживслужби на Одещині за адресою: місто Одеса, вул. Сьома Пересипська, 6, телефон: (048) 716-13 -01.

Кафтан – контактний пестицид, має високу фунгіцидну та слабку бактерицидну активність і використовується як високоефективний замінник бордоської рідини, спрямований на профілактичний захист проти таких хвороб як парша, мілдью, оідіум тощо.

На Одещині може продаватися вино з пестицидом.На Одещині може продаватися вино з пестицидом. Фото: facebook.com/consumer.odessa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах