Як з початку року змінилися ціни на продукти в Одесі

Як з початку року, змінилися ціни на продукти в Одесі.

Як з початку року, змінилися ціни на продукти в Одесі. Фото: freepik.com

Події
21 серпня 2023 14:17

З початку 2023 року вартість деяких товарів на Одещині зросла, але є й речі, які стали дешевшими. Про це свідчать дані Головного управління статистики на Одещині.

У січні-липні 2023 року індекс споживчих цін (індекс інфляції) на Одещині становив 104,4%.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зокрема, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 5,3%. Серед продуктів харчування, які зросли в ціні на 5,3%, овочі подорожчали на 28,4%, з них суттєво підвищилися ціни на буряки у 2,5 раза, морква – у 2,1 раза, коренеплоди, цибуля та гриби – у півтора рази, білокачанну капусту у 2,0 раза, картопля у 1,8 раза, кабачки на 29,1%.

М'ясо та м'ясопродукти стали дорожчими на 9,4%, риба та продукти з риби – на 6,5%, фрукти – на 4,5%. Водночас молоко, сир та яйця подешевшали на 6,8%, олія та жири – на 5,7%. Приріст цін на алкогольні напої, тютюнові вироби становив 6,4%, зокрема тютюнові вироби – 10,6%, алкогольні напої – 2,4%.

Одяг став дешевшим на 12,2%, взуття – на 5,7%. Ціни на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива підвищилися на 16,8%. Зниження цін на транспорт на 4,4% відбулося, в основному, за рахунок здешевлення палива та мастил на 9,3%.

Водночас, послуги з перевезення речей подорожчали на 14,1%. Ціни на зв'язок зросли на 5,5%, зокрема, плата за користування мережею Інтернет зросла на 22,9%, тарифи на місцевий телефонний зв'язок – на 13,8%

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах