В Одесі зафіксували температурний рекорд за 120 років метеоспостережень

В Одесі зафіксували температурний рекорд за 120 років метеоспостережень.

В Одесі зафіксували температурний рекорд за 120 років метеоспостережень. Кадр з фільму "Зоряні війни: Помста Сітхов"

Події
21 серпня 2023 16:09

Минулої неділі, 20 серпня, в Одесі було побито температурний рекорд дня: за всю історію метеоспостережень за останні 120 років вперше температура повітря прогрілася до +36,4 градуса в тіні. Про це повідомляє " Культурометр ".

Окрім цього, вчора був найспекотніший день літа 2023 року в Одесі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними кліматичного монітора на каналі THE WEATHER LAB, температурний рекорд області належав учора місту Ізмаїл – там були рекордні +38 градусів у тіні.

Рекорд серпня за 120 років метеоспостережень в Одесі був 12 серпня 2010 року. Тоді було +38 градусів у тіні. А найхолодніший день серпня був у 1922 році – лише +7,9 градуса. Починаючи з 1977 року, температурні мінімуми перестали оновлюватися, в той же час температурні максимуми останні 20 років оновлювалися постійно. Це сигналізує про нагрівання планети, що триває, що призведе в результаті до змін клімату.

В Одесі зафіксували температурний рекорд за 120 років метеоспостережень.В Одесі зафіксували температурний рекорд за 120 років метеоспостережень. Фото: The Weather Lab

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах