На Одещині за корупцію затримали чиновників Болградського ТЦК

На Одещині за корупцію затримали чиновників Болградського ТЦК.

На Одещині за корупцію затримали чиновників Болградського ТЦК. Фото: vppdr.gp.gov.ua

Події
22 серпня 2023 11:53

Заступника начальника другого відділу Болградського районного ТЦК та СП Одеської області та головного спеціаліста затримали через корупцію. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури Південного регіону.

Так, чиновники отримали 5000 доларів за виготовлення та видачу чоловікові військово-облікових документів про визнання його непридатним до військової служби.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наразі чиновників перевіряють за фактами незаконного збагачення у період військового стану (стаття 368-5 Кримінального Кодексу України).

Усього провели 12 обшуків, за результатами яких підготовлено клопотання про накладення арешту на нерухоме та рухоме майно, придбане незаконним шляхом.

Нагадаємо, що на Одещині військова контррозвідка СБУ спіймала "на гарячому" чиновника місцевого військкомату. Фігурант вимагав гроші із призовників, обіцяючи за п'ять тисяч доларів США "організувати" їм підроблені медичні документи щодо непридатності до військової служби за станом здоров'я. Загалом СБУ ліквідувала сім схем для ухилістів: на Буковині, Києві, Тернополі, Миколаєві, Одеській, Рівненській та Харківській областях. Серед затриманих троє чиновників військкоматів. До організації схем долучилися понад десять осіб, зокрема люди, які працюють у військкоматах та військово-лікарських комісіях.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах