На Одещині через неуважність батьків мало не потонули троє дітей

На Одещині через неуважність батьків мало не потонули троє дітей - фото

На Одещині через неуважність батьків мало не потонули троє дітей - фото

Події
22 серпня 2023 17:16

На водоймах Подільського району на Одещині постраждали троє малолітніх дітей – трирічний хлопчик та семирічна дівчинка потрапили до лікарні та ще один хлопчик семи років серйозно не постраждав. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, троє дітей із селища Окни купалися на водоймі у селі Коси Куяльницької ОТГ, де відпочивали разом із мамою. Коли жінці треба було відійти у справах, вона попросила знайомого доглянути малюків. Але чоловік не був уважним і змарнував момент, коли діти опинилися під водою. Першу допомогу трирічному хлопчику надав випадковий відпочивальник, він же на своєму автомобілі відвіз дитину до лікарні. Семирічної дівчинки з води витягли інші відпочиваючі, а реанімаційні заходи проводили лікарі "швидкої". Наразі хлопчик у стані середньої тяжкості перебуває у Подільській міській лікарні, а ось стан його сестрички тяжкий – її опікуються медики з обласного центру.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За фактом поліцейськими розслідується кримінальне провадження, розпочате за статтею 166 (злісне невиконання обов'язків щодо догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлено опіку чи піклування) Кримінального кодексу України.

А семирічний хлопчик із Подільська постраждав на водоймі неподалік села Любомирка Куяльницької ОТГ. Мати не стежила за сином, через що той наковтався води і мало не потонув. Це побачив товариш сім'ї, він витягнув дитину на берег і викликав «швидку». Потерпілому надали допомогу на місці, від госпіталізації вона відмовилася.

В обох випадках батьки дітей відповідатимуть за неналежне виконання ними батьківських обов'язків. Рішення про мешканку Вікни ухвалять після закінчення досудового слідства. Санкція статті 166 ККУ передбачає покарання у вигляді обмеження чи позбавлення волі на строк від двох до п'яти років. А щодо мешканки Подільська, яка раніше вже потрапляла в поле зору поліції та соціальних служб, ювенальні поліцейські склали адміністративні матеріали за частиною другою статті 184 КУпАП і направили їх до суду. Нею кваліфікується ухилення від виконання передбачених законодавством обов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей, вчинене повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення. Такі дії караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 1700 до 5100 гривень.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах