Міноборони РФ заявило про знищення катера біля острова Зміїний: що говорять у ВМС України

Міноборони РФ заявило про знищення катера біля острова Зміїний: що кажуть у ВМС України.

Міноборони РФ заявило про знищення катера біля острова Зміїний: що кажуть у ВМС України. Фото: zmiyiniy.com

Події
23 серпня 2023 08:19

Міністерство оборони Росії 22 серпня заявило, що російський винищувач "виявив та знищив" у Чорному морі біля острова Зміїний на Одещині катер американського виробництва Willard Sea Force з "десантною групою Збройних сил України на борту", проте це не так. Про це розповів представник Військово-морських сил України у коментарі CNN.

Спікер повідомив, що подібних інцидентів Військово-морські сили не мали і втрат серед особового складу ВМС немає. Відповідно, в даному випадку нам нема чого коментувати

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначимо, що Міноборони РФ вдень опублікувало відео, на якому, як стверджується, показаний інцидент з катером, що стався на схід від острова Зміїний.

"Швидкісна надводна мета активно маневрувала, намагалася ухилитися від вогню винищувача, проте була успішно вражена з авіаційної гармати", – стверджує відомство.

При цьому на записі показано кілька пострілів по меті, проте будь-яких ідентифікуючих деталей там немає. CNN не зміг верифікувати відео.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах