Вночі РФ запускала фальш-цілі: яка ситуація в Одесі та області вранці 28 серпня

Вночі РФ запускала фальш-цілі: яка ситуація в Одесі та області вранці 28 серпня.

Вночі РФ запускала фальш-цілі: яка ситуація в Одесі та області вранці 28 серпня. Фото: facebook.com/28mechanizedbrigade

Події
28 серпня 2023 08:07

Ніч із 27 на 28 серпня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнал повітряної тривоги, але без обстрілу. Хоча вночі Повітряні сили України попереджали про ракетну небезпеку в регіоні.

Але згідно з ранковою інформацією від Генштабу ЗСУ, минулої доби противник завдав чергового ракетного удару по території України. Протиповітряною обороною було знищено чотири крилаті ракети.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомила речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, російські окупанти цієї ночі при ракетній атаці "Калібрамі" по території України застосували тактику, схожу з минулим ударом, на добу раніше, коли повітряні цілі противника часто маневрували. Це може пояснюватися дефіцитом ракет у загарбників.

Зазначається, що в ніч проти 28 серпня війська РФ знову запускали фальш-цілі. Їхня кількість була такою ж, як і справжніх ракет.

"Цього разу теж тактика була використана приблизно така ж: з блуканням ракет, зі спробою обійти маршрути, і можливі місця їх поразки", – сказала Гуменюк і додала, що наразі підсумки цього повітряного бою ще підбиваються.

За її словами, судячи з усього, окупанти "намагаються таким чином компенсувати зараз деякий дефіцит ракет, що відчувається".

Так, додала представник Оперативного командування "Південь", РФ в даний час вдається до більш економного підходу до ракетних атак.

Також Гуменюк звернула увагу, що станом цього ранку зберігалася активність ворожої тактичної авіації в районі південно-східних областей України.

Ворог відновив чергування ракетоносіїв у Чорному морі. Увечері 27 серпня з Новоросійська вийшов фрегат "Адмірал Ессен". Спорядження такого ракетоносія – вісім "Калібрів". Рівень ракетної загрози залишається високим.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах