106 мільйонів гривень на ремонт Київського суду: волонтер вийде на пікет, а депутати просять мера скасувати тендер

106 мільйонів гривень на ремонт Київського суду: волонтер вийде на пікет, а депутати просять мера скасувати тендер.

106 мільйонів гривень на ремонт Київського суду: волонтер вийде на пікет, а депутати просять мера скасувати тендер. Фото: facebook.com/odkievskiysud

Події
27 серпня 2023 10:00

На сесії Одеської міської ради 25 серпня більшість депутатів підтримали рішення виділити 106 мільйонів гривень на реконструкцію Київського районного суду.

Перед початком сесії це питання розглядали на засіданні бюджетної комісії. Для того, щоб зняти його з розгляду міськради, не вистачило голосів, тому депутати Олексій Потапський, Олег Звягін та Вадим Мороховський вже на сесії запропонували не виділяти гроші на ремонт суду, а перерахувати до фінансового резерву.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Олексій Потапський зазначив, що спочатку йшлося про виділення на ремонт десяти мільйонів гривень, проте причина, через яку цей ремонт знадобився, щоразу пояснювали по-різному.

"Так, справді, ми розглядали виділення коштів – десяти мільйонів, але нам доповідали і йшлося про аварійний ремонт будівлі Київського суду. Нам обіцяли надати фото даху, що там потрібно щось робити, що судді не можуть працювати. Потім наступного дня казали, що це умова для вступу в НАТО, а потім взагалі з'ясувалося, що це взагалі прибудова", – розповів депутат.

За те, щоб виключити питання з порядку денного, проголосували лише 17 депутатів, а за виділення коштів – 40.

Після голосування дві фракції – "Європейська солідарність" та "Слуга народу" – звернулися із закликом до мера не допустити фінансування ремонту та переказати кошти на потреби ЗСУ, проте виконувач обов'язків директора юридичного департаменту мерії Тетяна Жилкіна пояснила, що такі рішення не входять до повноважень міського голови, оскільки скасувати тендер може лише замовник.

Волонтер та голова благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова повідомила, що у понеділок, 28 серпня, вийде на пікет біля будівлі міськради на Думській площі, оскільки обурена, що тендер досі не скасували, а гроші громади витрачають не на допомогу військовим.

"Ціна життя наших захисників сьогодні менша, ніж ціна ремонту будівлі суду чи театру, чи ще якоїсь будівлі. І це життя сьогодні знов було продано заради внутрішніх "договорняків"... Питання було не в самому суді, а в тенденції... Ви цей іспит знову провалили, панове депутати", – написала Ножевнікова на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, в Одесі за 106 мільйонів гривень планують реконструювати будівлю Київського районного суду на вулиці Варненській, 3-Б. Показово, що і будівлю, і прилеглу до неї територію вже ремонтували у 2020–2021 роках. Тоді ремонтні роботи коштували 34,5 мільйона гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах