Винесли із квартири майже півтора мільйона гривень: в Одесі затримали грабіжників

Винесли із квартири майже півтора мільйона гривень: в Одесі затримали грабіжників.

Винесли із квартири майже півтора мільйона гривень: в Одесі затримали грабіжників. Фото: od.npu.gov.ua

Події
27 серпня 2023 17:42

В Одесі затримали двох чоловіків, які обікрали квартиру у Пересипському районі міста. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Подія сталася вночі на вулиці Семена Палія. Злочинці, помітивши відчинене вікно у квартирі на першому поверсі, домовилися між собою, після чого один чоловік проник усередину будинку, а другий залишився на вулиці спостерігати за обстановкою довкола. Забравши із собою знайдені у квартирі 35 тисяч доларів, 60 тисяч гривень, 50 євро, банківську картку та жіночі прикраси, правопорушники втекли.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Власники квартири, як тільки повернулися додому та помітили відсутність майна, одразу ж звернулися до територіального підрозділу поліції.

Відео: od.npu.gov.ua

Особи правопорушників та їх місцезнаходження вдалося встановити протягом доби. Виявилося, що це раніше засуджені за майнові злочини 38-річний місцевий мешканець та 30-річний мешканець селища Сарата, який приїхав до знайомого погостювати. Загальна сума завданих потерпілим збитків становила понад один мільйон 400 тисяч гривень. Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання одесита правоохоронці вилучили більшу частину викрадених грошей, золоті сережки та банківську картку. Іншим викраденим зловмисники встигли розпорядитися на власний розсуд.

Обом чоловікам повідомили про підозру в таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаній із проникненням у житло, в умовах воєнного стану, вчиненій в особливо великих розмірах. Цей злочин кваліфікується за частиною п'ятою статті 185 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна. На даний момент вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Продовжуються слідчі дії.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах