На Одещині через нітрати не допустили у продаж більше трьох тонн кавунів та динь

На Одещині через нітрати не допустили у продаж більше трьох тонн кавунів та динь.

На Одещині через нітрати не допустили у продаж більше трьох тонн кавунів та динь. Фото: facebook.com/consumer.odessa

Події
27 серпня 2023 21:54

З початку липня на ринки Одеської області через підвищений вміст нітратів не допустили 3 859 кілограм баштанних культур, з них – 1 400 кілограм динь та 1 795 кілограм кавунів.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Цього року кавуни їдуть до нас з Казахстану, Азербайджану, Молдови, Туреччини та Греції. Фахівці Головного управління проводять відповідні фітосанітарні процедури до вантажів з кавунами та слідкують за тим, щоб до реалізації не були допущені харчові продукти рослинного походження через підвищений вміст нітратів", – йдеться у повідомленні відомства.

Дозрівання кавунів і динь зазвичай прискорюють за допомогою нітратовмісних препаратів. Визначити нітрати "на око" неможливо – для цього потрібні лабораторні дослідження. Допустимий рівень вмісту нітратів в кавунів – 60 міліграм на кілограм.

Фахівці радять купувати кавуни у серпні: тоді гарантія того, що в них не буде шкідливих речовин майже 100%, бо кавуни в цей час і так швидко стигнуть на сонці. Втім, найбільш надійний спосіб перевірити, наскільки безпечні кавуни та дині – це скористатися нітратометром – пристроєм, що вимірює вміст нітратів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах