В Одесі спостерігатимуть "Блакитний місяць"

В Одесі спостерігатимуть "Блакитний місяць".

В Одесі спостерігатимуть "Блакитний місяць". Фото: wikipedia.org

Події
28 серпня 2023 11:47

У ніч на 31 серпня, в Одесі можна буде побачити черговий повний місяць, який до того ж буде ще й супермісяцем, під назвою "Блакитний місяць". Разом з нею можна буде спостерігати за появою візуально поряд із нею дуже яскравого Сатурна. Про це повідомляє Space.

Так, уже ввечері 30 серпня можна розпочинати спостереження за появою у небі Блакитного Місяця. Це буде найяскравіший і найбільший повний місяць у 2023 році, місяць буде на 7% більше, ніж звичайний. Щоб побачити його, після заходу сонця потрібно дивитися прямо на схід.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Блакитний Місяць є відносно рідкісним астрономічним явищем і такий повний місяць називають саме так, коли воно є третім повним місяцем у сезоні, де є чотири таких же події замість трьох.

Насправді Місяць не набуває блакитного відтінку, хоча таке також буває, але дуже рідко і пов'язане з відбитим світлом, яке проходить через атмосферу Землі.

Вважається, що термін Блакитний Місяць стався із відомої ідіоми в англійській мові Once in a Blue Moon ("Одного разу при блакитному Місяці" – ред.). Цей вислів використовують, коли хочуть сказати про подію, яка трапляється дуже рідко, або взагалі ніколи. Враховуючи, що такий повний місяць є відносно рідкісною подією, звідси і назва.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах