Дивні тендери: одеські волонтери звернулися до Президента та Верховної Ради

Дивні тендери: одеські волонтери звернулися до Президента та Верховної Ради.

Дивні тендери: одеські волонтери звернулися до Президента та Верховної Ради. Фото: Алла Тихолаз/facebook.com

Події
29 серпня 2023 08:39

Одеська волонтер та директор благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова закликає до скасування "невчасних" тендерів в Одесі. Про це вона розповіла у своєму відкритому зверненні до керівництва держави.

За її словами, українське суспільство виступає з вимогою радикально змінити структуру бюджетних видатків на всіх рівнях влади, спрямовуючи максимальну кількість ресурсів на потреби сил оборони. Але керівництво районів та міст ініціює або продовжує реконструкцію доріг космічної вартості, закуповує фонтани, комфортні крісла та сучасне обладнання, які не є стратегічно важливими.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Конкретно в Одесі йдеться, зокрема, про реконструкцію приміщення Київського райсуду у місті Одеса на суму 106 мільйонів гривень із міського бюджету та ремонт Театру юного глядача по вулиці Грецькій, 48А, на суму 31 мільйон гривень із обласного бюджету. Один поточний ремонт такого театру – це дві тисячі FPV дронів для ЗСУ. Сто шість мільйонів на ремонт суду – двісті дванадцять тисяч турнікетів, що кровоспинно, без яких прямо зараз, щодня помирають десятки, сотні бійців.

Катерина вважає, що уряд має переглянути свою стратегію використання коштів.

"Якщо не пріоритезувати всі витрати бюджетів усіх рівнів, та забезпечити дієвий контроль за використанням цих коштів, зокрема, із залученням громадськості, щоб закуплені за ці кошти БПЛА, зброя, речове забезпечення, такмед, ПММ тощо реально потрапляли до бійців – є ризики, що Україна програє війну через різницю економічних та фінансових потенціалів, незважаючи на сплачену величезну ціну та Героїзм воїнів!" – пояснила волонтерка.

У зверненні волонтери закликали запропонувати українцям та військовим новий суспільний договір, який забезпечить баланс між ризиками децентралізації та фінансовою підтримкою Сил оборони. З повним текстом звернення можна ознайомитись за посиланням. Кожен охочий може поставити підпис під документом. За кілька днів його відправлять до президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, що 28 серпня керівник благодійного фонду "Корпорація монстрів " Катерина Ножевнікова вийшла із протестним пікетом до будівлі Одеської міської ради, але до неї з представників влади так ніхто й не вийшов.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах