В Одесі лжеспівробітник організації для допомоги пенсіонерам намагався обікрасти бабусю

В Одесі лжеспівробітник організації для допомоги пенсіонерам намагався обікрасти бабусю.

В Одесі лжеспівробітник організації для допомоги пенсіонерам намагався обікрасти бабусю. Фото: pexels.com

Події
29 серпня 2023 14:05

В Одесі на вулиці Варненкою затримали псевдофахівця з пенсійних виплат, який намагався обікрасти жінку похилого віку. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, чоловік без певного місця проживання підійшов до 72-річної одеситки, представився представником організації "Допомога з виплат пенсіонерам" та запропонував свої послуги з перерахунку пенсійних виплат та їх підвищення. Жінка запросила шахрая у квартиру, що, власне, йому й потрібне було.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Спілкуючись із господаркою на кухні, зловмисник крадькома озирнувся, що можна прибрати до рук, а помітивши коробочку зі срібними сережками, викрав їх. Втім, жінка звернула увагу на те, що футляр зрушено з місця, зазирнула до нього та виявила зникнення майна. Щойно правопорушника викрили, вона одразу викликала поліцію. Негайно прибувши на місце події, правоохоронці вилучили у 59-річного чоловіка чужі прикраси вартістю близько 600 гривень, а його затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі повідомили правопорушника про підозру у замаху на таємне викрадення чужого майна, тобто крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану. Йому загрожує в'язниця від 5 до 8 років. Його помістили в ізолятор тимчасового тримання, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах