До 1 вересня у школах Одеси дефіцит підручників

До 1 вересня у школах Одеси дефіцит підручників.

До 1 вересня у школах Одеси дефіцит підручників. Фото: pexels.com

Події
29 серпня 2023 15:11

До 1 вересня в Одесі підручниками повністю забезпечені лише з першого по четверті та 11 класи. Про це на брифінгу у міськраді розповіла директор міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич.

Так, наприклад, п'ятикласники поки що мають лише 11,75% підручників, а шестикласники майже 40%. Але доставка триває. Вже отримані підручники з "Математики" та Природничої галузі. Очікується доставка підручників з предмету "Українська мова". 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Підручниками школи забезпечує держава, а чи не місто. Тому зараз педагоги чекають на постачання книг. Як альтернатива Буйневич запропонувала використовувати електронні підручники. Їх можна знайти на сайті Інституту модернізації змісту освіти. Якщо у батьків такого бажання немає, тоді доведеться чекати підручники від Києва і робити ксерокси сторінок.

Раніше ми повідомляли про те, що з 1 вересня у школах Одеси очно навчатимуться близько 60 тисяч дітей – охочих поменшало на 10%. На початку літа охочих, щоб їхні діти навчалися очно, було майже 70%. Поки що ця цифра на 10% менша.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах