В Одесі затримали розвідника російського угрупування "Привид"

В Одесі затримали розвідника російського угрупування "Привид".

В Одесі затримали розвідника російського угрупування "Привид". Фото: facebook.com/ssu.odesa

Події
30 серпня 2023 10:23

В Одесі затримали ще одного учасника терористичної організації ЛНР, який був розвідником російського угрупування "Привид". Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зловмисником є місцевий мешканець – ідеологічний прихильник кремлівського режиму.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час масових заворушень в Одесі на початку травня 2014 року він брав активну участь у провокаціях на користь Росії. Тоді, щоб уникнути відповідальності за свої злочини, він втік до тимчасово окупованої частини Луганської області, де приєднався до лав бойовиків. Там його призначили командиром розвідувального підрозділу підконтрольної Росії угруповання "Привид", яке надалі було підпорядковане командуванню другого армійського корпусу країни-агресора. З того часу фігурант під псевдонімом "Санта" воював проти українських військ на сході нашої держави, зокрема, в районі Бахмутської траси. Однак згодом бойовик вирішив залишити своїх ватажків і приховано виїхав на підконтрольну Україні територію та повернувся до Одеси.

У місті він намагався "залягти на дно" і таким чином уникнути правосуддя. Під час обшуків за місцями знаходження зловмисника в обласному центрі знайшли фотоматеріали на місці злочину у складі терористичної "ЛН". Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру в частині першій статті 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна. Продовжується розслідування щодо встановлення всіх обставин злочинів, у тому числі контакти колишнього бойовика з чинними учасниками окупаційних угруповань РФ.

  • В Одесі затримали розвідника російського угрупування "Привид" фото
  • В Одесі затримали розвідника російського угрупування "Привид" фото 1
  • В Одесі затримали розвідника російського угрупування "Привид" фото 2

В Одесі затримали розвідника російського угрупування "Привид" фото



Усі фото: facebook.com/ssu.odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах