Море на нашому боці: яка ситуація в Одесі та області вранці 31 серпня

Море на нашому боці: яка ситуація в Одесі та області вранці 31 серпня.

Море на нашому боці: яка ситуація в Одесі та області вранці 31 серпня. Фото з відкритих джерел

Події
31 серпня 2023 07:54

Ніч із 30 на 31 серпня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналу повітряної тривоги та без обстрілів.

Вранці 31 серпня корабельне угруповання РФ у Чорному морі залишається відносно стійким. Наразі серед суден постачання та прикордонних кораблів-катерів ракетоносіїв немає. Хоча ще вночі ворог виводив малий ракетний корабель, споряджений вісьмома Калібрами. Надводний ракетоносій пробув у морі лише кілька годин.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Море на нашому боці – починається шторм, тому корабель змушений був зайти до пункту базування", – зазначила в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Водночас, зазначає Гуменюк, рівень небезпеки залишається високим, оскільки ракетоносії у пунктах базування оснащені та готові до застосування. Тим більше, що для виходу на бойове чергування та курс запуску ракет їм достатньо двох-трьох годин.

Вранці 30 серпня Міноборони Росії відзвітувало про "знищення" у Чорному морі чотирьох катерів із нібито українським десантом. Там стверджували, що на катерах було близько 50 бійців Сил спецоперацій. У СЗГ на це відреагували з гумором, назвавши повідомлення фейком.

"Минулої ночі близько 12 тисяч операторів 73 центру СЗГ України, озброєні бойовими дельфінами, крітами і шиншилами зробили спробу десантування на Кримське узбережжя. Противник здійснив контратаку бойовими бумерангами. Тому наші воїни були змушені запросити підтримку "Зірки смерті" написали у СЗГ.

Як повідомила речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах