На Одещині вакцинували кожну другу дитину, але колективного імунітету немає

На Одещині вакцинували кожну другу дитину, але колективного імунітету немає.

На Одещині вакцинували кожну другу дитину, але колективного імунітету немає. Фото: slovoidilo.ua

Події
01 вересня 2023 12:16

На Одещині вакцинували майже кожну другу дитину, але цього недостатньо для колективного імунітету. На кінець серпня відсоток виконання загального плану щеплень становить 39,9%. Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Так, першою дозою охоплено 19,9% дітей віком 2-6 років, першою дозою охоплено 11,0% дітей віком 7-17 років, другою дозою охоплено 12,9% дітей віком 7-17 років. Але для колективного імунітету вакцинація має становити 95%.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нині у зоні ризику опиняються всі діти, зокрема ті, які за медичними показаннями не підлягають вакцинації.

Сatch-up кампанія дітей з вакцинації КПК

Тим воєменем Україна продовжує catch-up кампанію дітей з вакцинації КПК (від кору, паротиту та краснухи). Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса доповіли директор департаменту охорони здоров'я Одеської обласної військової адміністрації Олександр Курмишев та завідувач відділу імунопрофілактики ГУ "Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Людмила Самойленко. 2023 року запланували вакцинувати 30 000 з яких на Одещині. В Одеському регіоні щеплення зробили 4500 дітей. Catch-up вакцинація розрахована на тих, хто її вчасно не отримав.

Діти віком від двох до шести років повинні вакцинуватися однією дозою, діти від семи до 18 років двома. Вакцина надходить із Нідерландів, сертифікована та безпечна. Вакцинування необхідне, адже за перші шість місяців 2023 року в Україні зареєстровано понад двадцять випадків кору, що у чотири з половиною рази перевищує минулорічний показник за той самий проміжок часу. Процедура щеплення є абсолютно безкоштовною.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах