Американський турист подорожував Дунаєм на каяку і випадково перетнув Одеську область

Американський турист подорожував Дунаєм на каяку і випадково перетнув Одеську область.

Американський турист подорожував Дунаєм на каяку і випадково перетнув Одеську область. Фото: dpsu.gov.ua

Події
01 вересня 2023 16:54

Майже 60-денна подорож Дунаєм на каяку закінчилася для каліфорнійця порушенням державного кордону України в Одеській області. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

На своєму каяку 63-річний громадянин США пришвартувався до українського берега, неподалік міста Рені. Іноземець повідомив, що помилився та випадково сприйняв український берег як зону ЄС, де немає між країнами кордонів. Він розповів, що вийшов на воду з Німеччини, пройшов Австрію, Словаччину, Хорватію, Угорщину, Сербію, Болгарію та Румунію.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після цього планував дійти Георгіївським гирлом до Чорноморського узбережжя – села Сфінту-Георге. Усього подорож американця тривала 57 днів, у ході якого періодично пришвартовувався до берега різних країн поповнення запасів провізії. Прикордонники оформили на іноземця протокол про адміністративне правопорушення. Після розгляду справи судом його передадуть у порядку реадмісії румунській стороні.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах