Що відомо про Героя України Владислава Бувалкіна, на честь якого назвуть вулицю в Одесі

Що відомо про Героя України Владислава Бувалкіна, на честь якого назвуть вулицю в Одесі.

Що відомо про Героя України Владислава Бувалкіна, на честь якого назвуть вулицю в Одесі. Фото: facebook.com/Сили оборони півдня України

Події
04 вересня 2023 08:40

Одеситам розповіли про Героя України Владислава Бувалкіна, на честь якого ухвалили рішення перейменувати вулицю Бочарова.

Владислав Бувалкін – кавалер ордена "За мужність" І, ІІ та ІІІ ступенів, майстер-сержант СБУ. Він воював із 2014 року. Спочатку в Морській охороні, потім перейшов до іншого підрозділу. Виходив із Довжанського казана, де врятував український прапор. Спецназівцем служив у спецпідрозділі СБУ "Альфа". Загинув 22 березня 2022 року, захищаючи Київську область. Посмертно йому надали звання Героя України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Морські прикордонники і весь колектив Державної прикордонної служби України з великою повагою згадують свого побратима Владислава Бувалкіна з позивним Лісовиком. Вже в перші дні анексії Криму Владислав хотів мобілізуватися до армії. Однак військкомати йому відмовляли, адже у нього не було досвіду армійської служби, але Бувалкін наполягав, кажучи, що мотивований, фізично витривалий і вміє добре і точно стріляти, адже займався, зокрема, парашутним спортом та спортивною стріляниною. його талант, аргументи та настирливість мали результат – у березні 2014 року Владислава мобілізували до Одеського загону Морської охорони.З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну брав участь в обороні Київської області у складі диверсійно-розвідувальної групи, знищив ворожу БМП2. вогненна поразка особового складу противника та ймовірного місця розташування ворожого штабу поблизу Макарова Бучанського району Київської області. Повертаючись із завдання, військовослужбовці потрапили під танковий обстріл. Владислав Бувалкін загинув", – йдеться у повідомленні Сил оборони Півдня України.



Як розповіли у Держприкордонслужбі України, до повномасштабної війни захисник навіть встиг взяти участь у міжнародних навчаннях "Сі Бриз". Але він постійно звертався до керівництва із проханням, щоб його відправили на схід. У червні 2014 року Владислав разом з іншими військовослужбовцями загону висунулися на схід України: у складі угруповання "Кордон" зведені підрозділи прикордонників захищали довірену ділянку кордону, зокрема пункт пропуску "Довжанський". Тоді агресор масово обстрілював прикордонні підрозділи, а "Довжанський" оточили озброєні вороги. Після 22 днів героїчної оборони українські воїни з боями проривали пекельне коло. По всій країні відомий випадок, коли Владислав Бувалкін врятував від знищення український прапор на "Довжанському".

Бувалкін не був професійним снайпером, але вирішив вибрати для себе саму снайперську справу. У зоні АТО він знищив кількох ворожих снайперів, причому кількох з трофейної зброї. "Це справжній цимес - знищити ворога з його зброї", – говорив Владислав після вдалого "полювання".

"Влад відрізнявся тим, що завжди був зосередженим і врівноваженим і буквально випромінював навколо себе спокій. Ці риси були настільки сильними та яскравими, що часом, навіть у найскладніших ситуаціях під час оточення, його спокійна та виважена реакція на події і надавала мені більшої впевненості він був як джерело цієї виваженості, спокою і "холодної голови", яке багатьом оточуючим ретранслювало впевненість", – згадує воїна побратим-прикордонник із позивним "Фантом".

Через рік після служби у лавах Морської охорони, у 2015 році Владислав Бувалкін перейшов на службу до спецпідрозділу Служби безпеки України. Брав участь у військових операціях в Авдіївці, Зайцеві, у Широкиному та в Пісках на Донеччині. З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну взяв участь в обороні Київської області у складі диверсійно-розвідувальної групи, знищив ворожу БМП. 20 березня 2022 року він зазнав вогняної поразки особового складу противника та ймовірного місця розташування ворожого штабу поблизу Макарова Бучанського району Київської області. Повертаючись із завдання, військовослужбовці потрапили під танковий обстріл. Владислав Бувалкін загинув.

За особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності української держави, справжній воїн Владислав Бувалкін став повним кавалером ордена "За мужність". Також Президент України надав йому звання Героя України зі святкуванням ордена "Золота Зірка" (посмертно). Свою дружину Маргариту та наставника та друга Костянтина Оборіна Владислав просив у разі своєї загибелі у бою "стати чотирма стихіями – вогнем, землею, водою та повітрям". Тому частина праху Маргарита поклала у карпатську землю під молоді ялинки. 17 вересня минулого року, у день народження героя Костянтин Оборін, разом із дружиною та сином Владислава піднялися в одеське небо та розвіяли іншу частину праху над Одесою, морем та злітною смугою його рідного аероклубу.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах