В Одесі іноземець із в'язниці керував викраденнями людей

В Одесі іноземець із в'язниці керував викраденнями людей.

В Одесі іноземець із в'язниці керував викраденнями людей. Фото: od.npu.gov.ua

Події
04 вересня 2023 15:43

В Одесі поліцейські повідомили про підозру засудженому за тяжкі злочини іноземцю, який прямо із СІЗО керував викраденнями людей. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, 32-річний зловмисник, перебуваючи в одеському слідчому ізоляторі, спонукав і координував злочинну діяльність інших осіб, які перебували на волі. Визнаючи його авторитет у злочинному середовищі, за його вказівками та попередньою змовою ті чинили злочини проти власності громадян із застосуванням насильства.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомлялося раніше, у 2022 році іноземець направив до мешканця Одеси трьох осіб, щоб ті "вибили" з нього 1000 доларів США неіснуючого боргу. За вказівкою організатора спільники у віці 24, 28 та 29 років, один з яких судимий за крадіжку та вбивство, застосували до 23-річного потерпілого фізичне насильство, заштовхали в автомобіль, у якому майже годину вимагали гроші, утримуючи та погрожуючи заподіянням тяжких тілесних застосуванням ножа.. Молода людина віддала нападникам трохи більше трьох тисяч гривень, які мала при собі, на умовах згодом заплатити здачу.

Втім, виконавців злочину одразу затримали та відправили на лаву підсудних за звинуваченням у вимогі передачі чужого майна, вчиненому з загрозою насильства, тобто здирстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в умовах військового стану (частина четверта статті 189 Кримінального кодексу України) та ст. вчиненні незаконного позбавлення волі, за корисливими мотивами, за попередньою змовою групою осіб (частина друга статті 146 того ж таки кодексу). За ці злочини їм загрожує до 12 років позбавлення волі.



Організатора викрили згодом, коли він звільнився із місць позбавлення волі. Його розшукали та уклали під варту без права внесення застави, повідомивши про підозру за тими самими статтями, що й спільникам. Розслідування продовжили.

Встановлено, що іноземець, перебуваючи у статусі підозрюваного, обвинуваченого, а надалі засудженого за скоєння хуліганства із застосуванням зброї та вбивство, підтримуючи злодійські традиції та не бажаючи ставати на шлях виправлення, знову вибрав для себе спосіб отримання швидкого та незаконного збагачення, "руками" осіб, що перебували на волі, поширюючи на них свій злочинний вплив. Так, сприяючи, спонукаючи та координуючи дії трьох зловмисників, про яких йшлося вище, ті за вказівками та наказами "куратора" вчинили злочин проти одеситів. Слідчі повідомили іноземцю підозру ще й у навмисному поширенні у суспільстві злочинного впливу, вчиненому у слідчому ізоляторі, що передбачено частиною другою статті 255-1 Кримінального кодексу України. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна або без такої.

  • В Одесі іноземець із в'язниці керував викраденнями людей фото
  • В Одесі іноземець із в'язниці керував викраденнями людей фото 1
  • В Одесі іноземець із в'язниці керував викраденнями людей фото 2
  • В Одесі іноземець із в'язниці керував викраденнями людей фото 3
  • В Одесі іноземець із в'язниці керував викраденнями людей фото 4
  • В Одесі іноземець із в'язниці керував викраденнями людей фото 5

В Одесі іноземець із в'язниці керував викраденнями людей фото

Усі фото та відео: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах