Франція засудила удари РФ по зерновій інфраструктурі на Одещині

Франція засудила удари РФ по зерновій інфраструктурі на Одещині.

Франція засудила удари РФ по зерновій інфраструктурі на Одещині. Фото: facebook.com/DSNSODE

Події
05 вересня 2023 09:10

Уряд Франції засудив російські удари по зерновій інфраструктурі України на Одещині. Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ Франції.

У відомстві заявили, що такими ударами Росія продовжує свій шантаж глобальної продовольчої безпеки, що позначається на систематичному знищенні транзитних та складських потужностей в Україні, перешкод для експорту зерна та призупинення Чорноморської зернової ініціативи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У МЗС додали, що Франція вживатиме заходів щодо зміцнення глобальної продовольчої безпеки, яку РФ активно намагається послабити, щоб перетворити її на політичну зброю.

Зазначимо, що раніше обстріл Одеської області засуджували в Молдові та Румунії.

Міноборони Румунії заявило, що ці напади на цивільні об'єкти та інфраструктуру в Україні невиправдані та глибоко суперечать нормам міжнародного гуманітарного права. Водночас у відомстві наголосили, що атаки Росії не становили загрози для території Румунії.

Президент Молдови Мая Санду також відреагувала на російські обстріли портової інфраструктури на Одещині. Вона наголосила, що рішуче засуджує брутальний напад Росії на портову інфраструктуру на Одещині. Президентка вважає, що осію має бути притягнуто до відповідальності за кожен зруйнований об'єкт інфраструктури, а Молдова твердо стоїть на боці України.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах