В Одесі ув'язнений продавав неіснуючі тактичні ліхтарі

В Одесі ув'язнений продавав неіснуючі тактичні ліхтарі.

В Одесі ув'язнений продавав неіснуючі тактичні ліхтарі. Фото: gettyimages.com

Події
06 вересня 2023 10:20

В Одесі 33-річний ув'язнений продавав неіснуючі тактичні ліхтарі прямо із СІЗО. Оане вже відбував покарання за майнові злочини, а цього року потрапив під варту за звинуваченням у крадіжці. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Перебуваючи у СІЗО, зловмисник встиг ошукати 16 громадян, виманивши у них 8000 гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час слідства поліцейські встановили, що чоловік, використовуючи мобільний телефон, створив обліковий запис під вигаданим ім'ям на одному з найпопулярніших сайтів та розмістив оголошення про продаж тактичних ліхтарів вартістю 500 гривень, яких насправді не було. На повідомлення відгукнулось 16 місцевих жителів. Переписуючись з ними через месенджер, зловмисник переконав їх у наявності товару та можливості постачання за повної передоплати. Городяни погодилися та перерахували гроші на абонентський номер чоловіка. Протягом двох днів він отримав від постраждалих вісім тисяч гривень і припинив спілкування.

У правопорушника вилучили смартфон із сім-картою. Слідчі повідомили фігуранту про підозру в заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайства, яке було скоєно повторно. Цей злочин кваліфікується за частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України та карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51000 до 68000 гривень, або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах