В Одесі відкрили Почесне консульство Італійської Республіки

В Одесі відкрили Почесне консульство Італійської Республіки.

В Одесі відкрили Почесне консульство Італійської Республіки. Фото: t.me/odesacityofficial

Події
07 вересня 2023 20:14

Вперше з моменту проголошення Незалежності України в Одесі відкрилося почесне Консульство Італійської Республіки. Про це повідомили у пресслужбі Одеської міської ради.

Консульський округ поширюється на Одеську, Херсонську, Кіровоградську, Миколаївську, Запорізьку Область та Автономну Республіку Крим.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Одеська область історично пов'язана з Італією. Георгіс Торічеллі, Олександр Бернардацці, Франциско та Джованні Фраполлі, Франциско Моранді та інші італійські художники були творцями архітектурних шедеврів, які досі є перлинами Одеси.

Впевнений, що з відкриттям Почесного консульства Італії в Одесі розпочнеться нова сторінка наших взаємин – на вищому рівні, що дозволить втілювати у життя різноманітні перспективні проекти, зокрема реконструкції та відновлення історичних пам'яток.

Одеська область завжди відкрита для діалогу з представниками Італії, а Одеська обласна військова адміністрація готова надати всебічну підтримку роботі Почесного консульства", – наголосив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Також у пресслужбі Одеської міської ради повідомили, що в Одесі знаходиться делегація Італійської Республіки на чолі зі спеціальним посланником Міністра закордонних справ Італійської Республіки з відновлення та зміцнення стійкості України паном Давидом Ла Чечіліа та Надзвичайним і Повноважним Послом Італійської Республіки в Україні паном П'єром Франческо Дзадзо.

  • В Одесі відкрили Почесне консульство Італійської Республіки фото
  • В Одесі відкрили Почесне консульство Італійської Республіки фото 1
  • В Одесі відкрили Почесне консульство Італійської Республіки фото 2
  • В Одесі відкрили Почесне консульство Італійської Республіки фото 3
  • В Одесі відкрили Почесне консульство Італійської Республіки фото 4
  • В Одесі відкрили Почесне консульство Італійської Республіки фото 5

В Одесі відкрили Почесне консульство Італійської Республіки фото

Фото: omr.gov.ua

Члени делегації зустрілися з мером Одеси Геннадієм Трухановим. На зустрічі була також керівник бюро ЮНЕСКО в Україні пані К'яра Децці Бардескі. Під час зустрічі члени делегації наголосили, що питання відновлення Одеси має для них велике значення.

"Цей проєкт має серйозну підтримку з боку офісу Прем'єр-міністра Італії, Офісу міжнародних справ та Міністерства культури. Наша співпраця має бути тривалою і мати великий вплив. Зі свого боку ми готові залучати найкращі ресурси в галузі інженерії, архітектури та проєктування", – сказав Давид Ла Чечіліа.

"Ми готові до тісної співпраці. Одеса – єдине місто в Україні, де Офіс реставрації та урбаністики очолює італієць. Найближчим часом ми маємо скласти план подальшої роботи та визначити пріоритети", – наголосив мер Одеси Геннадій Труханов.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах