В Одесі та області зафіксували небезпечну хворобу лептоспіроз

В Одесі та області зафіксували небезпечну хворобу лептоспіроз.

В Одесі та області зафіксували небезпечну хворобу лептоспіроз. Фото: vikna.tv

Події
08 вересня 2023 08:54

В Одесі та області зафіксували небезпечну інфекційну хворобу лептоспіроз, яка може стати летальною для людини. Зазвичай на неї хворіють тварини та птиці, але інфікуватися можуть і люди. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики захворювань.

Лише цього року в Одесі, Ширяївському та Подільському районах області зареєстрували п'ять випадків інфікування людей. У кожному осередку провели комплекс протиепідемічних заходів, визначили коло контактних осіб та встановили медичне спостереження за ними.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сьогодні на території Одеської області налічується 32 населені пункти, які до лептоспірозу: Одеса, село Маяки, села Балтського, Савранського, Кодимського районів протягом річки Кодима.

Лептоспіроз відноситься до найпоширеніших інфекційних захворювань. За даними World Health Organization (WHO) у світі щорічно реєструється понад 500 тисяч випадків. Щороку випадки захворювання фіксують на території Одеського регіону.

Збудником лептоспірозу є бактерія лептоспіру – вона передається від хворих тварин або птахів та гризунів, які є носіями цієї бактерії. Однак від людини до людини ця хвороба не передається. Небезпека хвороби полягає в тому, що вона вражає нирки, печінку та нервову систему і має високий ризик летальності через те, що найчастіше хворі пізно звертаються за допомогою.

Але якщо дотримуватись профілактичних заходів, а це правил особистої та санітарної гігієни, утримання від купання у забруднених водоймах, своєчасно усувати гризунів на господарстві, ризик інфікування стає мінімальним.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах