З портів Одеської області надсилатимуть гуманітарну допомогу до Азії й Африки.

З портів Одеської області надсилатимуть гуманітарну допомогу до Азії й Африки.

З портів Одеської області надсилатимуть гуманітарну допомогу до Азії й Африки. Фото: gmk.center

Події
09 вересня 2023 16:20

Дунайські порти Одеської області залучать до надання гуманітарної допомоги у вигляді пшениці та кукурудзи країнам Африки та Азії. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Допомогу надаватимуть у рамках ініціативи Президента України Володимира Зеленського Grain from Ukraine. Відповідну постанову ухвалили на засіданні Уряду.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Це наш внесок у світову продовольчу безпеку. Працюємо з ООН та іншими партнерами, аби повноцінно відновити аграрний експорт з України й остаточно розблокувати наші чорноморські порти", – зазначив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, 16 серпня з Одеського порту тимчасовим коридором вийшло перше після закінчення "Зернової угоди" судно – контейнеровоз Joseph Schulte під прапором Гонконгу. 26 серпня о 08:56 з акваторії Одеського порту вийшов балкер PRIMUS, а 1 вересня з порту Південний Одеської області вийшли балкери ANNA-THERESA (прапор Ліберія) та OCEAN COURTESY (Маршалові острови).

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах