В Одесі впіймали ворожого інформатора, який намагався зламати телефон військової

В Одесі спіймали ворожого інформатора, який намагався зламати телефон військової.

В Одесі спіймали ворожого інформатора, який намагався зламати телефон військової. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Події
13 вересня 2023 10:19

В Одесі затримали російського інформатора, який хотів "зламати" телефон військової ЗСУ для розвідданих. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так, прихильника "російського світу № шукав виходи на російські спецслужби, щоб зливати їм інформацію про українських захисників. Спочатку фігурант звернувся до адміністратора одного з прокремлівських телеграм-каналів, який розповсюджує дані про переміщення Сил оборони України. Щоб отримати розвідінформацію, одесит намагався "зламати" телефон своєї знайомої – української військової, чоловік якої є комбатом-артилеристом ЗСУ на східному фронті.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, жінка приїхала до Одеси з Краматорська, щоб відвідати своїх близьких і тимчасово зупинилася у знайомих. Дізнавшись, що вона служить у ЗСУ, фігурант чекав від спецслужб Росії на "інструкцію" як зламати гаджет захисниці. Проте співробітники СБУ своєчасно викрили російського інформатора.

Крім того, фігурант причетний до збору розвідданих про розміщення систем ППО в Одеській області. Для пошуку геолокацій він регулярно об'їжджав область, а також "втемно" випитував відповідні відомості у своїх знайомих. Злочинцеві повідомили про підозру в частині другій статті 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Поки що зловмисник під вартою. Йому загрожує до восьми років ув'язнення.

В Одесі спіймали ворожого інформатора, який намагався зламати військовий телефон.В Одесі спіймали ворожого інформатора, який намагався зламати військовий телефон. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах