В Одесі ув'язнений прямо із СІЗО продавав неіснуючі повербанки

В Одесі ув'язнений прямо із СІЗО продавав неіснуючі повербанки.

В Одесі ув'язнений прямо із СІЗО продавав неіснуючі повербанки. Фото з відкритих джерел

Події
14 вересня 2023 09:59

В Одесі 32-річний ув'язнений продавав неіснуючі зовнішні портативні пристрої живлення прямо із СІЗО. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, чоловік потрапив до слідчого ізолятора за звинуваченням у скоєнні крадіжки. Втім, на шлях виправлення він не став і почав шахраювати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Використовуючи мобільний телефон, він розмістив на одному з найпопулярніших сайтів оголошення про продаж повербанків по 500 гривень. Упродовж чотирьох днів пропозицією зацікавилися дев'ять місцевих мешканців. Спілкуючись із ними через мобільний додаток, правопорушник запевнив їх у наявності товару та можливості відправки поштою за повної передоплати. Громадяни погодилися та перерахували гроші на абонентський номер продавця, після чого той перестав із ними спілкуватися. Загалом зловмисник отримав від потерпілих 4500 тисяч гривень.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру в заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайства, яке було скоєно повторно. Йому загрожує штраф від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51 000 до 68 000 гривень, або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до три роки.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах