Міноборони повернули будівлі Котовської колонії на Одещині

Міноборони повернули будівлі Котовської колонії на Одещині.

Міноборони повернули будівлі Котовської колонії на Одещині. Фото: publika.md

Події
15 вересня 2023 15:19

Прокурори Одеської спеціалізованої прокуратури в суді домоглися повернення Міноборони України права власності на нежитлові будівлі Котовської виправної колонії загальною площею понад сім тисяч квадратних метрів, що розташовані поблизу берегової лінії Чорного моря, вартістю близько 435 мільйонів гривень. Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Південного регіону.

У суді прокурори довели, що з 2017 року будинки незаконно перебували у володінні комерційної структури. Також доведено, що єдиний майновий комплекс Котовської виправної колонії є державною власністю, правом володіння яким держава не припинялася з лютого 2012 року. Однак у 2017 році спірне майно спочатку було незаконно відчужено, а потім право власності на нього незаконно набуло приватного товариства.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У травні 2023 року ухвалою Південно-західного апеляційного господарського суду залишили колишнім рішення суду першої інстанції, яке задовольнило позов прокурора щодо усунення перешкод у користуванні державним нерухомим майном задоволено повністю. Наприкінці серпня 2023 року Верховний Суд закрив касаційне провадження за скаргою ТОВ про скасування рішення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах