З порту Одеса вийшов ще один балкер із гуманітарним вантажем

З порту Одеса вийшов ще один балкер із гуманітарним вантажем.

З порту Одеса вийшов ще один балкер із гуманітарним вантажем. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Події
16 вересня 2023 11:43

Уранці 15 вересня з Одеського морського порту тимчасовим коридором вийшло ще одне заблоковане через війну судно – балкер PUMA під прапором Кайманових островів. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Судно, на борту якого знаходиться 16 тисяч тонн металу та 14 тисяч тонн ріпаку, тримає курс на Босфор.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Балкер PUMA зайшов до Одеського морського порту 19 лютого 2022 року і не міг покинути порт через початок бойових дій та закриття відповідних районів Чорного моря.

"Визначений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор першочергово використовується для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення. Враховуючи блокування "Зернової ініціативи" та зростаючу потребу світу в українській продукції, Україна розглядає можливість використовувати його і для цивільних суден, що перевозять невійськові вантажі зокрема збіжжя переважно до країн Африки та Азії", – наголосив Олександр Кубраков.

З 15 серпня тимчасовим коридором скористалося вже чотири судна: контейнеровоз JOSEPH SCHULTE, балкери PRIMUS, ANNA-THERESA та OCEAN COURTESY.

Також у рамках ініціативи Президента України Володимира Зеленського Grain from Ukraine відправлятимуть пшеницю та кукурудзу до країн Африки та Азії з Дунайських портів Одеської області.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах