14-річна одеситка померла від наркотиків, які вона купила у 17-річного хлопця

В Одесі 14-річна дівчина померла від отруєння психотропами, які вона купила у 17-річного наркокур'єра.

В Одесі 14-річна дівчина померла від отруєння психотропами, які вона купила у 17-річного наркокур'єра. Фото: od.npu.gov.ua

Події
18 вересня 2023 13:08

14-річна одеситка померла від отруєння психотропами, які вона купила у 17-річного наркокур'єра. Молоду людину затримали, їй загрожує до десяти років в'язниці. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, поліцейські отримали від медиків повідомлення про те, що до лікарні потрапила школярка, де померла від отруєння наркотичними препаратами. Відомості за вказаним фактом слідчі відділу поліції №4 Одеського районного управління поліції №1 внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини першої статті 115 Кримінального кодексу України з позначкою "нещасний випадок".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронці провели огляд будинку, в якому жила померла, та вилучили амфетамін, походження якого підтвердили експрес-тестом. Також, переглянувши записи камер відеоспостереження, встановлених у тому районі, допитавши свідків, поліцейські встановили особу, у якої дитина набула психотропи. 17-річний городянин продав дівчинці два пакетики з таблеткою екстазі (MDMA) та амфетаміном. Частину придбаного вона використала, а частина зберігала вдома. Цієї ж ночі дитині стало погано, її госпіталізували до лікарні, де вона померла.

Попередня причина смерті дівчинки – отруєння наркотичними препаратами, остаточна причина буде встановлена після проведення судово-медичної експертизи.

Також правоохоронці встановили, що неповнолітній зловмисник замовляв заборонені речовини через одного з месенджерів, отримував локацію схованки, з якої забирав товар для подальшого збуту. Під час обшуку у квартирі хлопця поліцейські вилучили полімерний пакет із порошкоподібною речовиною, яка, згідно з результатами експрес-тесту, містила амфетамін. Крім того, правоохоронці вилучили електронні ваги, пакувальний матеріал, мобільний телефон, пакети з кристалічною, порошкоподібною та рослинною речовинами невідомого походження. Вилучені речовини направили на експертизу. Фігуранту повідомили про підозру у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту психотропної речовини та особливо небезпечної психотропної речовини, а також у збуті психотропної речовини та особливо небезпечної психотропної речовини, що передбачено частиною другою статті 307 Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють коло осіб, причетних до наркозлочину. Слідство продовжується.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах