Ще одне судно вийшло з Одеського морпорту

Ще одне судно вийшло із Одеського морпорту.

Ще одне судно вийшло із Одеського морпорту. Фото: railinsider.com.ua

Події
18 вересня 2023 14:34

Сьогодні, 18 вересня, ще одне заблоковане через війну судно вийшло з Одеського морпорту і слідує встановленим тимчасовим коридором Балкер PUMA під прапором Кайманових островів. Наразі воно прямує до Босфору за встановленим коридором руху суден. Про це йдеться у повідомленні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Так, на судні 16 тисяч тонн металу та 14 тисяч тонн ріпаку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Балкер зайшов до Одеського морського порту 19 лютого 2022 року і не міг покинути порт через початок бойових дій та закриття відповідних районів Чорного моря.

"Визначений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор насамперед використовується для евакуації суден, які знаходилися в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення. Враховуючи блокування "зернової ініціативи", то потреба миру в українській продукції, що зростає, Україна розглядає можливість., що перевозять невоєнні вантажі, зокрема, зерна переважно до країн Африки та Азії", – йдеться у повідомленні.

З 15 серпня тимчасовим коридором скористалося вже чотири судна.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах