З порту "Чорноморськ" на Одещині вийшло судно з пшеницею

З порту "Чорноморськ" на Одещині вийшло судно з пшеницею.

З порту "Чорноморськ" на Одещині вийшло судно з пшеницею. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Події
19 вересня 2023 10:08

З порту "Чорноморськ" на Одещині з трьома тисячами тонн пшениці вийшло судно RESILIENT AFRICA. Воно рухається у напрямку Босфору. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Це перший із двох суден, які зайшли в порт Чорноморськ минулого тижня за встановленим ВМС ЗСУ тимчасовим коридором для цивільних судів. Друге судно знаходиться у порту під завантаженням української пшениці для Єгипту.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що 18 вересня ще одне заблоковане через війну судно вийшло з Одеського морпорту і слідує встановленим тимчасовим коридором Балкер PUMA під прапором Кайманових островів. Наразі воно прямує до Босфору за встановленим коридором руху суден. На ньому знаходиться 16 тисяч тонн металу та 14 тисяч тонн ріпаку.

Балкер зайшов до Одеського морського порту 19 лютого 2022 року і не міг покинути порт через початок бойових дій та закриття відповідних районів Чорного моря.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах