До Одеси приїхав хакер із Києва та вирішив зламати місцевий сайт: що йому буде

До Одеси приїхав хакер із Києва та вирішив зламати місцевий сайт: що йому буде.

До Одеси приїхав хакер із Києва та вирішив зламати місцевий сайт: що йому буде. Фото: od.npu.gov.ua

Події
21 вересня 2023 10:35

Одеські поліцейські направили до суду обвинувальний акт щодо 38-річного киянина, який за допомогою атаки хакерів вивів з ладу сайт приватної фірми одесита. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції.

Поліцейські встановили, що мешканець Києва, перебуваючи в Одесі у справах, вирішив перевірити роботу нового програмного забезпечення, знайшов перший вебресурс, що попався, і атакував його масовими запитами і повідомленнями, що призвело до його перевантаження і виходу з ладу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час обшуку, проведеного слідчими за місцем проживання фігуранта, правоохоронці вилучили низку доказів протиправної діяльності, у тому числі жорсткі диски з інформацією, які, згідно з висновком експерта, були використані для надсилання масових запитів до веб-ресурсу одесита. Зібравши достатньо доказів, слідчі поліції висунули правопорушнику звинувачення за частиною першою статті 363-1 Кримінального кодексу України, а саме у навмисному масовому поширенні повідомлень електрозв'язку, здійсненому без попередньої згоди адресатів, що призвело до припинення автоматизованих систем.

Тепер чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафу у розмірі від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 34 000 до 68 000 гривень, або обмеження волі на строк до трьох років. Обвинувальний акт уже направили до суду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах