Скандал із вирубуванням дерев у нацпарку Одеської області: у "Лісах України" вважають, що все законно

Скандал із вирубуванням дерев у нацпарку Одеської області: у "Лісах України" вважають, що все законно.

Скандал із вирубуванням дерев у нацпарку Одеської області: у "Лісах України" вважають, що все законно. Фото: dbr.gov.ua

Події
21 вересня 2023 16:10

У "Лісах України" відповіли на скандал про вирубку дерев у нацпарку на Одещині. Йдеться про оголошення підозри директору лісогосподарського підприємства за звинуваченням у перевищенні службових повноважень. Про це повідомляють у пресслужбі відомства.

За даними слідства, чиновник нібито незаконно видав лісорубні квитки на проведення санітарних заходів на території Северинського лісництва. Але ця територія входить до Національного природного парку "Куяльницький".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За інформацією Південного лісового офісу ДП "Ліси України", на території урочища "Нижній ліс" Северинівського лісництва філії "Ананівське лісове господарство" навесні 2023 року проводили вибіркові санітарні рубки, погоджені з Державним спеціалізованим лісозахисним підприємством "Вінницялісховання" господарства. Без погодження зазначених установ директор підприємства лісорубний квиток видати не може.

Про те, що територія цього лісництва увійшла у січні 2022 року до національного парку "Куяльницький" підприємству не повідомили. Охоронне зобов'язання, за яким передається під охорону територія природно-заповідного фонду, лісове господарство від Департаменту екології та природних ресурсів Одеського ОВС не отримувало. Крім того, згідно з Положенням «Про національний природний парк "Куяльницьки"», затвердженим наказом Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України від 04.04.2022 № 169, не зазначено, що територія Северинівського лісництва, у виділах якого відбувався санітарний догляд, входять до санітарного догляду. "Куяльницький". Наразі проект землеустрою нацпарку «Куяльницький» відсутній, тобто його межі не окреслено.

З початку слідства працівники внутрішньої безпеки "Ліси України" проводять внутрішнє розслідування.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах